Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ контролюватиме держдопомогу

16 серпня 2016, 09:04
201
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет України створив на своєму веб-порталі новий розділ «Державна допомога суб'єктам господарювання». Зобов'язання України щодо створення ефективної системи контролю державної допомоги суб'єктам господарювання за зразком системи, яка існує в ЄС, передбачені низкою міжнародних угод.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

До повноважень Антимонопольного комітету України як Уповноваженого органу з питань державної допомоги, зокрема, належать:

- нормативне забезпечення здійснення контролю та моніторингу державної допомоги;

- отримання та розгляд повідомлень про нову державну допомогу;

- визначення належності до державної допомоги заходів з підтримки суб'єктів господарювання, оцінювання допустимості державної допомоги для конкуренції;

- збирання інформації про заходи з підтримки суб'єктів господарювання;

- надання обов'язкових для розгляду рекомендацій про внесення змін до умов надання державної допомоги, а також роз'яснень з питань державної допомоги;

- прийняття рішень про тимчасове або повне припинення надання незаконної державної допомоги та її повернення.

На своєму сайті Комітет планує інформувати громадськість про свою діяльність, а також надавати інформаційну підтримку суб'єктам господарювання.

ПРОТЕ:

Через рік - 2 серпня 2017 року - набере чинності Закон «Про державну допомогу суб'єктам господарювання», і саме тоді зазначений розділ сайту стане одним з найважливіших джерел інформації у відповідній сфері.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини