Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомфінпослуг спростила вимоги

21 липня 2016, 09:05
133
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері ринків фінпослуг, скасувала вимогу про необхідність подавати оригінали та/або нотаріально завірені копії документів, які засвідчують зміну найменування (не пов'язану з реорганізацією) і місцезнаходження, якщо інформація про такі зміни внесена до Єдиного державного реєстру юросіб, фізосіб-підприємців і громадських формувань Міністерства юстиції України.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Вимога щодо необхідності подавати такі документи не застосовується у зв'язку з набранням чинності 1 січня 2016 року новою редакцією Закону «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців і громадських формувань» від 15 травня 2003 року № 755.

Нацкомфінпослуг зазначає, що Міністерство юстиції забезпечує функціонування Єдиного державного реєстру, в якому міститься, зокрема, інформація про найменування й місцезнаходження юридичної особи. При цьому забезпечується доступ державних органів до відомостей держреєстру через портал електронних сервісів шляхом отримання виписки з реєстру в електронній формі, а також до документів у реєстраційній справі в електронній формі згідно з Порядком надання відомостей з Єдиного держреєстру.

ПРОТЕ:

Згідно з положенням про Держреєстр фінустанов, затвердженим розпорядженням Держфінпослуг від 28 серпня 2003 року № 41, зміна найменування (не пов'язана з реорганізацією) або місцезнаходження фінансової установи є підставою для переоформлення її свідоцтва.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини