Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсії переглядатимуть щороку

18 липня 2016, 09:00
178
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики взяв за основу проект закону № 4608-1 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення системи пенсійного забезпечення, встановлення єдиних принципів призначення пенсій і впровадження накопичувального рівня пенсійного страхування».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом, який у разі прийняття набере чинності з 1 липня 2017 року, пропонується відновити проведення щорічних перерахунків пенсій з 1 березня у зв'язку зі збільшенням середньої заробітної плати в Україні.

Також передбачається врегулювати правовий пробіл, що виник з 1 червня 2015 року у зв'язку зі скасуванням пенсійного забезпечення за «спецзаконами». Водночас для працівників, які вже відпрацювали у той час необхідний стаж і сплатили внески за підвищеною ставкою, пропонується зберегти надані пенсійні гарантії.

ПРОТЕ:

Урядовий проект № 4608 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсії» не розглядався комітетом за узгодженням з Міністерством соціальної політики. Мінсоцполітики підтримало позицію, що введення другого рівня пенсійної системи неможливе, поки не буде вжито заходів щодо продовження пенсійної реформи і не буде створено стабільної основи для системи пенсійного забезпечення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини