Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приватизація

16 червня 2016, 09:03
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Приватизація державних компаній в Україні може затягнутися на строк до 5 років, оскільки існує велика кількість підприємств, які знаходяться в управлінні міністерств та відомств, і на їх підготовку до продажу потрібна велика кількість часу. Про це повідомила директор Департаменту управління державною власністю та розвитку промисловості Мінекономрозвитку Олена Дяченко.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Якщо ми бачимо, що у підприємства є потенціал і його може купити приватний інвестор, то ці підприємства будуть в списку до приватизації. Таких підприємств у нас близько 1 500, це додатково до того, що вже є у Фонді держмайна. Процес підготовки і передачі їх до приватизації займе від двох до п'яти років», - коментує ситуацію директор Департаменту.

Фонд державного майна України цього року планує виставити на приватизацію 450 об'єктів державної власності, з яких 20 є великими підприємствами, 50 - середні компанії, 380 - об'єкти малої приватизації.

ПРОТЕ:

За словами Дяченко, тривалість процесу приватизації залежить від процедур, які повинні пройти держкомпанії, що продаються, зокрема, оцінку та аудит, на що також потрібні кошти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини