Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про судоустрій

14 червня 2016, 09:04
226
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Вищий адміністративний суд України звернувся до Президента з проханням застосувати право вето щодо прийнятого 2 червня 2016 року Закону «Про судоустрій і статус суддів».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Частиною п'ятою статті 125 прийнятого Верховною Радою 2 червня 2016 року Закону «Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)» передбачено, що з метою захисту прав, свобод та інтересів особи у сфері публічно-правових відносин діють адміністративні суди. Ця стаття проігнорована в Законі про судоустрій. Також не взято до уваги рекомендації Венеціанської комісії, якими визнається існування адміністративних судів як автономної судової системи.

Очолювати вертикаль адміністративних судів повинен лише один, не підпорядкований нікому, - Вищий адміністративний суд України, який організаційно, юридично та процесуально буде повністю самостійним і незалежним.

Тому у ВАСУ вважають, що запропоновані Законом організаційні основи системи адміністративних судів порушують цілісність цієї системи, містять істотні загрози конституційним гарантіям права громадян на судовий захист від неправомірних дій суб'єктів владних повноважень.

ПРОТЕ:

Складно очікувати, що Президент ветує законопроект, внесений до парламенту від його імені.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини