Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Містобудування

9 червня 2016, 09:03
168
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 4733-1, який спрощує дозвільну систему для 80% будівництва.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Автори проекту вказують на необхідність скасування категорії складності об'єктів будівництва, об'єднання дозвільних процедур у межах одного класу наслідків та переходу від триступеневої дозвільної системи (повідомлення, декларація, дозвіл) до двоступеневої (повідомлення, дозвіл).

Проект передбачає заміну процедури реєстрації декларації на здійснення будівництва та прийняття в експлуатацію об'єктів із середнім та значним класом наслідків (відповідальності) на підставі дозволу на виконання будівельних робіт та сертифіката, відповідно, а об'єктів з незначними класами наслідків (відповідальності) - на підставі повідомлення.

Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев повідомив, що необхідність внесення змін до діючого містобудівного законодавства обумовлена зловживаннями з боку недобросовісних забудовників та збільшенням кількості проблемних будівництв.

ПРОТЕ:

Навряд чи, говорячи про необхідність реформування щодо боротьби з недобросовісними забудовниками, чиновник мав на увазі саме спрощення дозвільних процедур. Тому можна очікувати, що профільне міністерство буде чинити опір прийняттю відповідного закону.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини