Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банківські послуги

22 квітня 2016, 09:03
202
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національний банк у листі від 20 квітня 2016 року № 25-0008/34305 роз'яснив, як здійснювати ідентифікацію та верифікацію клієнтів - фізосіб/ФОП на підставі поданого ними паспорта з безконтактним електронним носієм або без чіпа.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

З метою виконання банками завдань та обов'язків суб'єкта первинного фінансового моніторингу при ідентифікації та верифікації клієнта - фізособи/ФОП на підставі поданої ним ID-картки з безконтактним електронним носієм і без нього банкам рекомендовано робити в присутності цієї особи копії:

- сторін ID-карток, що містять інформацію, визначену частиною дев'ятою статті 9 Закону «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення»;

- документа, що містить реєстраційний номер облікової картки платника податків України (чи ідентифікаційний номер згідно з Державним реєстром фізосіб - платників податків та інших обов'язкових платежів). Якщо номера немає (через відмову з релігійних переконань), банк повинен встановити номер ID-картки, з якого зчитано інформацію про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, або ID-картки, що не містить безконтактного електронного носія.

Копії завіряються підписами уповноваженого працівника банку та фізичної особи - клієнта банку як такі, що відповідають оригіналу, з фіксуванням дати їх отримання.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що НБУ досить оперативно відреагував на введення ID-карток замість паперових паспортів, навіть незважаючи на те, що вони поки мають досить обмежене поширення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини