Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборона російських фільмів

12 квітня 2016, 09:02
171
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Служба безпеки України закликає Міністерство культури переглянути свої підходи щодо прийняття рішень із заборони демонстрації в Україні російських фільмів, вироблених до 2014 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Мінкультури пояснює заборону російського контенту виключно отриманими від СБУ списками. Проте у зверненні глави СБУ Василя Грицака до глави Мінкультури В'ячеслава Кириленка йдеться, що така позиція дискредитує діяльність діючої влади і завдає шкоди іміджу країни і за кордоном.

«Мінкультури використовує отримані списки від СБУ з метою заборони поширення та демонстрації фільмів без їх зваженої оцінки і детального аналізу. В результаті цього до зазначеного переліку потрапили фільми, заборона яких може трактуватися як посягання на конституційні права громадян», - наголошується у зверненні.

У Службі безпеки підкреслюють, що Мінкультури таким чином нехтує функцією, яка покладена на Держагентство з питань кіно - центральний орган виконавчої влади, який реалізує держполітику у сфері кінематографії.

ПРОТЕ:

Не зовсім зрозуміло, чому СБУ надсилає до Мінкультури списки, в які включені фільми, які на думку самої служби не варто забороняти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини