Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЩОРІЧНА ВІДПУСТКА

23 березня 2016, 09:02
198
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 54/13/116-16 Мінсоцполітики розповіло про тривалість щорічної основної відпустки культорганізатора.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до ч. 1 ст. 6 Закону «Про відпустки» щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менше як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.

Згідно з ч. 6 цієї самої статті керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів у порядку, затверджуваному Кабміном.

Зазначений Порядок визначений постановою Кабінету Міністрів від 14.04.97 № 346. Проте розділом IV «Вищі навчальні заклади, заклади післядипломної освіти, професійно-технічні навчальні заклади» додатка до зазначеного Порядку культорганізатору не передбачено надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів.

Щорічна основна відпустка працівників, не передбачених додатком до зазначеної постанови, повинна становити 24 календарні дні.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 8 Закону «Про відпустки» працівникам з ненормованим робочим днем може надаватися щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці тривалістю до 7 календарних днів згідно із списками посад, робіт і професій, визначених колективним договором, угодою.

ПРОТЕ:

Конкретна тривалість щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини