Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОПОДАТКУВАННЯ ПОДАРУНКІВ

12 березня 2016, 09:00
482
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 2213/К/99-99-17-03-03-14 ДФС роз'яснила нюанси оподаткування доходу у вигляді вартості подарованого нерухомого майна.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до законодавства вартість подарунка включається в дохід, що підлягає оподаткуванню ПДФО, причому податок справляється в такому разі за правилами, встановленими для спадщини. Тобто подарунок, отриманий не від члена сім'ї першого ступеня споріднення (діти, батьки, чоловік, дружина), оподатковується за ставкою 5% від вартості. Крім того, такий подарунок оподатковується ще і військовим збором за ставкою 1,5% від вартості. Сумарно підлягає сплаті в дохід держави 6,5% від вартості подарованого.

При цьому податок необхідно сплатити до нотаріального посвідчення договору. Якщо з якихось причин цього не зроблено, особа, що отримала подарунок, повинна до 1 травня наступного року подати декларацію та до 1 серпня - сплатити податок.

ПРОТЕ:

Якщо дарування відбувається між членами сім'ї першого ступеня споріднення, подарунок оподаткуванню ПДФО та військовим збором не підлягає.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини