Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПІДПРИЄМСТВА ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ

24 лютого 2016, 09:03
277
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, надала роз'яснення у зв'язку з великою кількістю звернень щодо нарахування плати за послугу з централізованого опалення для населення за відсутності в квартирі (будинку садибного типу) та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, постановою Кабміну від 30.10.2015 № 1037 внесені зміни до зазначених Правил у частині введення механізму нарахування споживачам (у яких відсутні прилади обліку теплової енергії) щомісячної плати за послуги з централізованого опалення, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від нормативних показників, узятих для розрахунку тарифів на послуги з централізованого опалення.


Введення такого механізму має на меті зменшення соціальної напруги в умовах збільшення тарифів, оскільки споживачі платитимуть кожен місяць за фактично спожиті послуги, а також стимулювання підприємств теплоенергетики до економного використання енергоресурсів. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, при цьому зазначає, що стратегічне завдання із забезпечення 100% комерційного обліку теплової енергії на 2016 рік зберігається.


Вимогами пункту 41 Правил визначено, що розрахунок коефіцієнта, що враховує відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від врахованих при розрахунку діючого тарифу в і-місяці (Кі), проводиться виконавцем послуг з централізованого опалення щомісяця шляхом визначення співвідношення фактичної розрахункової витрати теплової енергії на опалення 1 кв. м опалюваної площі (1 куб. м об'єму) житлових будинків та норми витрати теплової енергії на опалення в i-місяці розрахункового, а не опалювального періоду.


Пунктом 43 Правил визначено, що при розрахунку показника, на підставі якого визначається (Кі), використовується значення середньої розрахункової температури зовнішнього повітря для відповідного населеного пункту, яка врахована в установлених тарифах на послугу з централізованого опалення в i-місяці, °С, а не опалювальному періоді.


Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, зазначає, що ліцензіати у сфері теплопостачання повинні чітко дотримуватися чинних нормативно-правових актів.

ПРОТЕ:

Перерахунок передбачено тільки для населення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини