Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БІЗНЕС-ОМБУДСМЕН

8 лютого 2016, 09:02
204
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У 2015 році офіс бізнес-омбудсмена отримав на розгляд 585 скарг від українських підприємців, з яких команда Ради бізнес-омбудсмена успішно закрила 164 справи.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Станом на кінець 2015 року державні органи виконали 81% від усіх наданих Радою рекомендацій (131).


Бізнес-омбудсмен А. Шемета повідомив: «2015 відзначився щоквартальним збільшенням кількості скарг та закритих справ, а також фінансового впливу наших розслідувань. Прямий фінансовий ефект від 164-х успішно закритих нами справ становить 2,3 мільярда гривень».


Також омбудсмен наголосив на нефінансовому впливі роботи Ради для скаржників, зокрема: отримання дозволів та ліцензій, закриття кримінальних справ, скасування штрафів, звільнення державних службовців тощо.


Протягом року скарги надійшли від підприємців з усіх регіонів України, майже половина всіх звернень - з м. Києва (247). Регіонами-лідерами з кількості поданих скарг є Харківська (48), Київська (37), Дніпропетровська (36), Запорізька (21) та Одеська (21) області. Більшість скарг (82%) припадає на представників малого та середнього бізнесу.


«Антирейтинг» держорганів, на які скаржаться українські бізнесмени, залишається незмінним: ДФС утримує першість із кількості отриманих скарг (43%), 7% скарг надійшло, відповідно, на дії прокуратури та Мін'юсту, 6% - на органи місцевого самоврядування та МВС.


ПРОТЕ:

Звернутися до бізнес-омбудсмена підприємець може в разі проблем з органами державної та муніципальної влади, державними компаніями та підконтрольними їм компаніями. Має минути не більше року від вчинення дії або бездіяльності, на яку скаржаться. Також перед зверненням бізнесмен повинен пройти хоча б одну стадію адміноскарження. Крім того, спір не має розглядатися в суді, не повинно бути судового рішення щодо цього конфлікту.


Є кілька можливостей подати звернення - через сайт Ради бізнес-омбудсмена: boi.org.ua, листом на електронну пошту: info@boi.org.ua, звичайним паперовим листом за адресою: вул. Спаська, 30А, Київ, 04070, або навіть особисто, прийшовши до офісу Ради бізнес-омбудсмена.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини