Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОРЕНДА ЗЕМЛІ

1 лютого 2016, 09:05
195
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Верховний Суд вважає, що невикористання сільськогосподарських угідь за прямим призначенням є вагомим аргументом для розірвання договору оренди в односторонньому порядку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На початку поточного року Верховний Суд встиг розглянути вже дві подібні справи про розірвання договорів оренди сільгоспземлі. Позиція суддів залишається непохитною: тривале невикористання сільгоспділянок орендарем (у конкретному випадку - близько року), що в результаті призвело до засміченості та залісення землі, тягне за собою розірвання договору в односторонньому порядку.

Важливим нюансом справи є той факт, що в договорах оренди заздалегідь встановлювалися умови використання та цільове призначення земельних ділянок, а також їх збереження. Договори з власниками землі було укладено 2011 року строком на 10 років, проте орендар перестав сплачувати орендну плату та покинув обробляти землю. Зокрема, не здійснювався посів сільськогосподарських культур, не проводилася боротьба з бур'янами, внаслідок чого земельні ділянки опинилися в запущеному стані.

ПРОТЕ:

Слід зазначити, що стосовно земель для будівництва ситуація абсолютно протилежна - ВСУ неодноразово зазначав, що відсутність будівельної діяльності не є підставою для розірвання договору.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини