Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РОЗРАХУНКИ ЗА ГАЗ

22 грудня 2015, 09:01
164
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

19 грудня 2015 року набрали чинності зміни до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, які стосуються перерахунку вартості послуги з централізованого опалення залежно від температури зовнішнього повітря.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Правила доповнено новим розділом, що регулює особливості нарахування (визначення) плати за послугу з централізованого опалення для населення (фізичних осіб) у разі відсутності в квартирі (будинку садибного типу) і на вводах до багатоквартирного будинку засобів обліку теплової енергії.

Встановлено, що за відсутності лічильника плата за опалення стягується згідно з установленими нормами споживання з розрахунку за 1 кв. метр (куб. метр) опалюваної площі (об'єму) квартири (будинку садибного типу) і з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря та фактичної кількості днів надання цієї послуги в місяці, який є розрахунковим.

Середня фактична температура зовнішнього повітря у розрахунковому періоді визначається як середньозважений показник на підставі офіційних даних Українського гідрометеорологічного центру (чи іншої організації, яка має право на надання метеорологічної інформації) за температурою зовнішнього повітря в кожній добі розрахункового періоду, протягом якої фактично надавалася послуга з централізованого опалення.

Якщо у споживача протягом розрахункового періоду змінювалася опалювана площа (об'єм), розрахунок плати та визначення середньої температури зовнішнього повітря робиться окремо за кожен період з урахуванням відповідної площі (об'єму).

ПРОТЕ:

Набрання чинності змінами після початку опалювального сезону неминуче призведе до плутанини під час розрахунків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини