Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МЕДІАСФЕРА

22 жовтня 2015, 09:01
198
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Наказом від 1 жовтня 2015 року № 1860/5 Мінюст затвердив Зміни до Положення про державну реєстрацію друкованих ЗМІ та Положення про держреєстрацію інформаційних агентств як суб'єктів інформаційної діяльності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно зі змінами, державна реєстрація інформагентств, а також реєстрація (перереєстрація) друкованих ЗМІ загальнодержавної, регіональної (2 та більше областей) і закордонної сфери поширення здійснюватиметься Мінюстом, а не Державною реєстраційною службою, як це було раніше. Реєстрацію (перереєстрацію) друкованих ЗМІ місцевої сфери поширення проводитимуть головні територіальні управління юстиції Мінюсту в АР Крим, в областях, містах Києві та Севастополі.

Відповідно, заява про реєстрацію друкованого ЗМІ загальнодержавної, регіональної, закордонної сфери поширення подається (надсилається поштовим відправленням) засновником (співзасновниками) в Мінюст. А заява про реєстрацію друкованого ЗМІ місцевої сфери поширення подається (надсилається поштовим відправленням) до відповідного головного територіального управління юстиції.

У разі збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, масових порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного або техногенного характеру підготовка й оформлення деяких рішень можуть проводитися визначеними наказом Мінюсту головними територіальними управліннями юстиції поза сферою поширення друкованих ЗМІ.

Щодо реєстрації інформагентств змінами передбачено, що в разі неподання засновником (співзасновниками) протягом 3-х місяців письмового повідомлення про усунення причин, які перешкоджали реєстрації інформагентства, Мінюст залишає заяву без розгляду й письмово повідомляє про це засновника (співзасновників).

При отриманні від засновника (співзасновників) повідомлення про припинення діяльності інформагентства Мінюст бере до відома зазначену інформацію та вносить відповідний запис до книги обліку виданих посвідчень про реєстрацію інформагентства, а також до Держреєстру друкованих ЗМІ та інформаційних агентств.

ПРОТЕ:

Нагадаємо, що раніше державну реєстраційну службу було ліквідовано й перетворено на один із департаментів Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини