Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕСТРУКТУРИЗАЦІЯ КРЕДИТІВ

9 жовтня 2015, 09:04
166
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінфін спільно з Нацбанком розробив проект Закону «Про фінансову реструктуризацію».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Цим законопроектом передбачено механізм проведення фінансової реструктуризації кредитів юросіб. Він був підготовлений з метою відновлення економічної активності підприємств і пожвавлення банківського кредитування, що допоможе закласти фундамент для сталого економічного зростання України.

За словами заступника Міністра фінансів Артема Шевалєва, позитив від цієї законодавчої ініціативи відчують підприємства, банківський сектор, громадяни і економіка в цілому.

«Цим законопроектом ми вирішуємо проблему значної кількості проблемних кредитів, ризику банкрутств і припинення господарської діяльності підприємств, у яких є тимчасові проблеми з ліквідністю, але які мають усі можливості для відновлення здорової економічної діяльності, якщо допомогти їм вирішити проблему «поганих» кредитів. Завдяки підходу, запропонованому в законопроекті, компанії уникнуть ризику банкрутства і мають шанс знову стати платоспроможними, а громадяни України, завдяки цьому, збережуть і отримають нові робочі місця», - зазначив А. Шевалєв.

Законопроект також сприятиме зміцненню банківської системи, відновленню довіри до неї. За словами заступника Голови НБУ Владислава Рашкована, завдяки проведенню фінансової реструктуризації банки відчують полегшення у вигляді зменшення кількості проблемних кредитів і зможуть направити кошти на кредитування економіки зростання.

«Економічна криза привела до стрімкого погіршення фінансового стану багатьох підприємств в Україні. Це збільшило проблемну заборгованість і значно впливає на капітали банків. Ми впевнені, що цивілізовані, а не косметичні реструктуризації життєздатних підприємств нададуть гарантії безпеки як банкам, так і підприємствам-боржникам. Закон створює дієві запобіжники недопущення аналогічних проблем у майбутньому і повинен працювати спільно з пакетом законів про захист прав кредиторів, розробленим Національним банком і банківської спільнотою і внесеним до парламенту», - зазначив В. Рашкован.

Процедура фінансової реструктуризації передбачає добровільну, а не обов'язкову участь підприємств. Вона відбуватиметься при погодженні всіх сторін та на умовах, що задовольняють усіх.

ПРОТЕ:

Цей проект ще вимагає обговорення з громадськістю і затвердження його на засіданні Кабміну.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини