Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТР БОРЖНИКІВ

7 жовтня 2015, 09:05
260
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мін'юст спільно з народними депутатами, представниками громадськості, Радою судових реформ, Центром комерційного права розробив законопроекти з реформування системи виконання судових рішень. Про це повідомив Сергій Шкляр, заступник Міністра юстиції з питань виконавчої служби під час IV Судового форуму Асоціації юристів України.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, у законопроекті «Про виконавче провадження» передбачено неможливість необґрунтованої відмови у відкритті виконавчого провадження. Крім того, відповідно до іноземного досвіду запроваджується реєстр боржників. Кожна особа, щодо якої порушується виконавче провадження, з'являтиметься в цьому реєстрі. Цей реєстр буде відкритим, тому представники бізнесу, перш ніж укладати угоди, зможуть переконатися в платоспроможності свого контрагента.

«Закон про органи та осіб, що здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів, ...передбачає запровадження інституту приватних виконавців. Тобто в Україні почне діяти змішана система виконання судових рішень. Як відомо, у світі діє три системи: державна, приватна і змішана, ми ж рухаємося у бік змішаної системи виконання судових рішень», - проінформував заступник Міністра.

Сергій Шкляр повідомив, що за результатами реформи в Україні може з'явитися 3 тис. приватних виконавців.

«З приводу рішень, які виконуватимуть державні та приватні виконавці. Обмежень щодо суми не буде, єдине, що в цей перехідний період приватні виконавці не зможуть виконувати такі категорії проваджень: в яких стягувачем або боржником є держава; що стосуються вселення-виселення фізичних осіб; щодо передачі дитини; де стороною є обмежено дієздатна або недієздатна особа. Інші функції зможуть виконувати приватні виконавці"», - роз'яснив Сергій Шкляр.

Заплановано передбачити персональну відповідальність кожного виконавця, при цьому вони будуть прив'язані безпосередньо до округів, а діяти будуть відповідно до розробленого кодексу ділової етики.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що приватним виконавцям будуть доступні не всі види виконавчих проваджень.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини