Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБМІН ВАЛЮТ

6 жовтня 2015, 09:02
891
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У листі № 9034/К/99-99-17-02-02-14 ДФС роз'яснила особливості відкриття пункту обміну валюти.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Відповідно до п. 3 ст. 5 Декрету від 19 лютого 1993 року № 15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» уповноважені банки та інші фінансові установи, національний оператор поштового зв'язку, що одержали генеральну ліцензію Нацбанку на здійснення операцій, пов'язаних з торгівлею іноземною валютою, мають право відкривати на території України пункти обміну іноземних валют, у тому числі на підставі агентських угод з іншими юрособами-резидентами.

Порядок відкриття та організації роботи пунктів обміну іноземної валюти на території України, здійснення валютно-обмінних операцій з іноземною валютою регулюється Інструкцією про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України.

Відкривати пункти обміну валюти для здійснення валютно-обмінних операцій мають право: банки, які отримали банківську ліцензію та письмовий дозвіл НБУ на здійснення неторгівельних операцій з валютними цінностями; фінансові установи, що отримали генеральну ліцензію НБУ на здійснення операцій з валютними цінностями (п. 2.1 Інструкції). Крім того, банк може укладати договір про відкриття пункту обміну з агентом - фінансовою установою або юрособою, яка не є фінансовою установою, статутний капітал якої становить не менше 250 тис. грн і засновницькими документами якої передбачено надавати фінансові послуги з обміну валют (п. 2.4 Інструкції).

ПРОТЕ:

Таким чином, валютно-обмінними операціями може займатися суб'єкт господарювання - юрособа, яка не є фінансовою установою, статутний капітал якої становить не менше 250 тис. грн, засновницькими документами якої передбачено надання фінансових послуг з обміну валют, що уклав агентський договір з банком відповідно до законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини