Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФАРМАЦЕВТИКА

14 вересня 2015, 09:01
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Про встановлення правових засад діяльності фармацевтичних палат в Україні йдеться в законопроекті № 3054 «Про фармацевтичне самоврядування», який подав до парламенту нардеп Юрій Гарбуз (БПП).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Законопроектом визначається, що фармацевтична палата - це вид самоврядної професійної організації провізорів та фармацевтів, засновниками і членами якої є провізори та фармацевти, працівники аптечних закладів, медичних установ і науково-педагогічні працівники.


За задумом автора проекту, фармацевтична палата є недержавною некомерційною професійною організацією зі статусом юридичної особи, яка отримала відповідний статус на підставі спеціальних критеріїв та якій можуть бути делеговані окремі повноваження в порядку, визначеному Кабміном, з метою забезпечення реалізації завдань професійного фармацевтичного самоврядування.


Фармацевтичні палати створюватимуться за принципом добровільного об'єднання - це означає наявність права вибору входити або не входити до її складу.


Також у проекті передбачено можливість забезпечення підвищення професійного рівня представників фармацевтичної сфери; надання методичної допомоги; представництва професійних інтересів в органах держвлади та місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях. Крім того, йдеться про захист інтересів фізичних та юридичних осіб при заподіянні їм шкоди внаслідок незаконних дій або недбалості провізорів і фармацевтів при виконанні службових обов'язків.

ПРОТЕ:

У зазначеному проекті не зовсім зрозуміла мета створення нового виду професійних об'єднань, адже чинне законодавство не забороняє фармацевтам створювати професійні громадські організації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини