Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОПЕРАЦІЇ З НЕРЕЗИДЕНТАМИ

11 вересня 2015, 09:04
212
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

10 вересня набрала чинності постанова Правління Національного банку України від 09.09.2015 № 593 «Про затвердження Змін до постанови Правління Національного банку України від 03 вересня 2015 року № 581».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ встановлює вимоги до платежів у національній валюті на користь нерезидентів, які аналогічні вимогам до платежів в іноземній валюті.

Уніфіковано порядок перерахування коштів у гривні на кореспондентські рахунки банків-нерезидентів за дорученням клієнтів-резидентів. Це стосується операцій за договорами, укладеними резидентами з нерезидентами.

Уповноважені банки, які здійснюватимуть таку операцію, повинні заздалегідь зарахувати кошти на окремий аналітичний рахунок. Віднині кошти будуть перераховані на рахунок банку-нерезидента не раніше 4-го операційного дня після того, як уповноважений банк внесе інформацію про заплановану операцію до відповідного реєстру і надасть її Національному банку України. Такий порядок застосовується в аналогічних операціях з іноземною валютою.

ПРОТЕ:

Водночас забороняється здійснювати такі операції, якщо ці кошти в гривні було залучено клієнтами-резидентами у формі кредиту. Аналогічна вимога вже діє щодо здійснення операцій з купівлі валюти.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини