Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЛОКОВМІСНІ ПРОДУКТИ

10 вересня 2015, 09:00
1895
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Встановити чітке розмежування між молочними продуктами та продуктами, що містять замінники молочних складових, пропонується депутатським законопроектом № 3043.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Запропоновано ввести в законодавство поняття «молоковмісні продукти» - харчові продукти, виготовлені з молочної сировини та з сировини немолочного походження, яка повністю або частково замінює будь-яку складову молока (молочний жир, молочний білок, лактозу), а також з додаванням або без додавання харчових добавок.

Водночас молочні продукти - це продукти, отримані з молока або молочної сировини, які можуть містити харчові добавки, необхідні для виробництва, за умови що ці добавки ані частково, ані повністю не замінюють складових молока (молочний жир, молочний білок, лактозу).

Виробників молочній продукції проектом заплановано зобов'язати чітко дотримуватися вимог про найменування продукції залежно від її складових.

Пропонується зобов'язати підприємства торгівлі розміщувати молочні продукти окремо від молоковмісних продуктів.

Одночасно законопроектом пропонується встановлення строгої відповідальності відповідних осіб за порушення нових норм.

Введення терміну «молоковмісні продукти», а також маркування таких продуктів дасть право споживачеві чітко знати, що такі продукти виготовлені з використанням сировини немолочного походження, містять харчові добавки та/або рослинні замінники тощо. Оскільки на сьогодні виробники продуктів, які тільки частково містять натуральні інгредієнти, через використання оманливої термінології - «молочний продукт», «молочний напій», «сирний продукт», «кисломолочний продукт», «сметанковий продукт» - створюють у споживача хибне уявлення про продукт.

ПРОТЕ:

Такі заходи вимагатимуть від виробників витрат на внесення змін до дизайну упаковки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини