Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

БЕЗПЕКА ПРОДУКТІВ

25 серпня 2015, 09:02
181
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрали чинності Мікробіологічні критерії для встановлення показників безпеки харчових продуктів, затверджені наказом МОЗ від 19 липня 2012 року № 548.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Визначено мікробіологічні критерії для певних мікроорганізмів з гігієни харчових продуктів.

Оператори ринку забезпечують відповідність харчових продуктів встановленим мікробіологічним критеріям.

На кожній стадії виробництва, переробки й обігу харчових продуктів, включаючи роздрібну торгівлю, оператори ринку здійснюють низку заходів як частину процедур, заснованих на принципах системи аналізу ризиків та контролю (регулювання) в критичних точках і аналогічних систем забезпечення якості та безпеки харчових продуктів, щоб:

а) постачання, переробка та поводження з сировиною і харчовими продуктами здійснювалися відповідно до критеріїв гігієни технологічного процесу;

б) дотримувалися критерії безпеки харчових продуктів, які застосовуються протягом усього терміну придатності харчового продукту, за умови належного зберігання, транспортування та використання.

Оператори ринку, відповідальні за виробництво харчових продуктів, готових до споживання харчових продуктів, які можуть сприяти росту Listeria monocytogenes та становити ризик для здоров'я споживачів, проводять (за необхідності) дослідження для того, щоб визначити відповідність харчових продуктів встановленим критеріям безпеки протягом усього терміну їх придатності.

ПРОТЕ:

Ці критерії розроблено з урахуванням міжнародних вимог. Тому вони і раніше виконувалися тими виробниками, які займалися експортом продукції до країн ЄС та низки інших країн.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини