Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОДАЖ АЛКОГОЛЮ

21 серпня 2015, 09:04
206
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба роз'яснила, що ліцензія (спеціальний дозвіл) - документ державного зразка, що засвідчує право суб'єкта господарювання на здійснення одного із зазначених у Законі видів діяльності протягом певного строку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Роздрібна торгівля алкогольними напоями або тютюновими виробами може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій.

У додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб'єктом господарювання вказується адреса місця торгівлі та перелік електронних контрольно-касових апаратів, а також інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення; реєстраційні номери книг обліку розрахункових операцій, що знаходяться в місці торгівлі.

Місце торгівлі визначається як місце реалізації товарів, у тому числі на розлив, в одному торговельному приміщенні (будівлі) за місцю його фактичного розташування, для тютюнових виробів і пива - без обмеження площі, для алкогольних напоїв, окрім пива, - торговою площею не менше 20 кв. метрів, обладнане РРО (незалежно від їх кількості) або де є книги обліку розрахункових операцій (незалежно від їх кількості), в яких фіксується виручка від продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів незалежно від того, чи оформляється через них продаж іншого товару. Тобто ліцензія на роздрібну торгівлю алкогольними напоями (тютюновими виробами) є документом, який надає право здійснювати діяльність з реалізації алкогольних напоїв (тютюнових виробів) у визначеному в ній місці торгівлі.

У разі якщо суб'єкт господарювання змінює місце торгівлі, він повинен отримати нову ліцензію.

ПРОТЕ:

Таким чином, переїзд магазину або кафе, де продається алкоголь (включаючи пиво), пов'язаний з додатковими формальностями.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини