Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗВІЛЬНЕННЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ

6 серпня 2015, 09:02
208
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінсоцполітики в листі № 302/06/186-15 уточнило, як діяти роботодавцям у разі затримки з виходом на роботу демобілізованих співробітників, котрі не продовжили службу за контрактом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На думку міністерства, демобілізовані співробітники зобов'язані вийти на роботу одразу ж після демобілізації (з урахуванням часу проїзду від місця служби до місця проживання). До працівників, які без поважних причин своєчасно не приступили до роботи, можуть застосовуватися дисциплінарні стягнення.

При цьому звільнення за прогул без поважних причин - це дисциплінарне стягнення. Тому роботодавець має право звільнити демобілізованого співробітника, котрий своєчасно не вийшов на роботу.

Проте, перш ніж застосовувати такі заходи, роботодавець зобов'язаний висунути до порушника трудової дисципліни вимогу про надання письмових пояснень. Сам же прогул має бути зафіксований у табелі обліку використання робочого часу.

ПРОТЕ:

Застосування роботодавцем дисциплінарних стягнень до працівників є його правом, а не обов'язком. При цьому якщо звільнення буде визнано необгрунтованим, треба буде не лише поновити працівника на посаді, а й виплатити йому середню зарплату за весь час, що минув із моменту звільнення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини