Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОТИДІЯ ВІДМИВАННЮ ДОХОДІВ

5 серпня 2015, 09:05
136
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Діє нова редакція Положення про порядок організації та проведення перевірок з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення. Відповідна постанова НБУ від 31 липня 2015 року № 499 набрала чинності 1 серпня 2015 року.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Перевірка банку чи установи проводиться з метою визначення дотримання ними вимог законодавства з питань фінансового моніторингу, а також достатності заходів, що здійснюються банком чи установою для запобігання легалізації кримінальних доходів або фінансування тероризму, та відповідності цих заходів для обмеження (зменшення) ризиків під час діяльності.

Планова виїзна перевірка банку / установи (крім їх відокремлених підрозділів) проводиться не рідше одного разу на три роки. Датою, з якої починається відлік трирічного строку для визначення початку наступної планової виїзної перевірки банку чи установи, є дата попередньої виїзної перевірки, зазначена в довідці про виїзну перевірку.

ПРОТЕ:

Фактично прийняття такого акту спричинено необхідністю імплементувати нові норми законів щодо здійснення фінансового моніторингу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини