Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СФЕРА ЕНЕРГЕТИКИ

4 серпня 2015, 09:04
144
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Держенергоефективності розробляє проект примірного енергосервісного договору, яким буде передбачено розподіл усіх фінансових, правових та інших технічних ризиків.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Сподіваюся, що вже цього тижня Держенергоефективності направить до Мінрегіону остаточно доопрацьований проект примірного енергосервісного договору», - повідомив перший заступник голови Держенергоефективності Олексій Корчміт.
Чиновник звернув увагу, що центральна влада повинна допомогти місцевим радам створити шаблони деяких документів. Наприклад, визначити, як саме ради повинні затвердити довгострокові бюджетні зобов'язання, узяти на себе всі існуючі ризики та затвердити істотні умови.
Також чиновник повідомив про необхідність розробки методики проведення конкурсних торгів: «Вперше в країні доведеться розпорядникам бюджетних коштів проводити конкурсні торги не за ціною, а за "NPV". Сьогодні це ще не визначена, не апробована методика і практики такої немає. У випадку якщо юридичною особою безпосередньо є школа, або дитячий садок, або лікарня, то саме вони проводитимуть конкурсні торги, і, для прикладу, нам потрібно надати їм зразок документа, як саме ці торги проводити».

ПРОТЕ:

Таким чином, можна очікувати, що Закон «Про запровадження нових інвестиційних можливостей, гарантування прав та законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності для проведення масштабної енергомодернізації», яким передбачено укладення енергосервісних договорів, зможе запрацювати вже в наступному бюджетному році.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини