Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННІ ГРОШІ

30 липня 2015, 09:04
169
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Постановою від 24 липня № 481 Національний банк створив правові передумови для можливості здійснення громадянами України розрахунків з торговцями-нерезидентами електронними грошима, випущеними емітентами-нерезидентами, а також для приймання торговцями-резидентами від покупців-нерезидентів електронних грошей, випущених емітентом-нерезидентом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Передбачено можливість здійснення розрахунків електронними грошима, випущеними за межами України, для їх використання в міжнародній системі інтернет-розрахунків за умови, що введення/виведення коштів до/з такої системи здійснюється з/на рахунків/рахунки у банках.

Крім того, НБУ збільшив граничну суму розрахунків електронними грошима протягом календарного року (з 35 000 до 62 000 грн), а також суму електронних грошей, які знаходяться на електронних пристроях у розпорядженні користувача, що дозволить зробити використання електронних грошей комфортнішим і розширить можливості для розрахунків.

ПРОТЕ:

Згідно з позицією ДФС ФОП - платники єдиного податку не можуть проводити розрахунки через електронні платіжні системи. Відповідно до Податкового кодексу платники єдиного податку I - III груп повинні здійснювати розрахунки за відвантажені товари (виконані роботи, надані послуги) виключно в грошовій формі (готівковій та/або безготівковій).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини