Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОБ'ЄКТИ ДОРОЖНЬОГО СЕРВІСУ

23 липня 2015, 09:02
793
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Розроблено проект урядової постанови, що передбачає затвердження порядку видачі дозволів на розміщення об'єктів дорожнього сервісу. Документ направлений на вирішення проблеми впорядкування дорожніх об'єктів з метою підвищення безпеки на дорогах.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Річ у тому, що з грудня 2012 року жоден орган влади не уповноважений видавати дозволи на встановлення об'єктів дорожнього сервісу: у Укравтодору цю функцію забрали, а Укртрансінспекція її так і не почала виконувати.

Як наслідок, майже три роки отримати дозвіл на розміщення об'єктів дорожнього сервісу неможливо, а смуги відведення автомобільних доріг хаотично забудовуються кафе, закладами торгівлі, АЗС тощо. Більше того, підприємці нехтують чинними нормами і правилами, що робить розміщення таких об'єктів дорожнього сервісу потенційно небезпечним.

Відповідним проектом урядової постанови «Деякі питання видачі дозволу на розміщення об'єкта дорожнього сервісу, будівництва, реконструкції, прокладення інженерних мереж та виконання інших робіт у межах смуги відведення автомобільних доріг загального користування» передбачається видача зазначених дозволів Укравтодором.

Документи, необхідні для отримання дозволу, треба буде подавати в дозвільний центр, який передаватиме їх Укравтодору. У свою чергу, Укравтодор самостійно організовуватиме отримання погодження дозволу від відповідного підрозділу МВС.

Перелік документів для отримання дозволів на розміщення об'єктів дорожнього сервісу планується зробити чітким і вичерпним, щоб не допустити зловживань з боку тих, хто ці дозволи видаватиме.

Прийняття постанови дозволить впорядкувати розміщення споруд у смузі відведення автодоріг, посилить контроль за дотриманням норм при розміщенні таких об'єктів.

ПРОТЕ:

Питання лише в тому, що буде із вже зведеними з порушеннями нормативів об'єктами, а також в тому, чи не послідує після прийняття порядку перевірка всіх раніше зведених документів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини