Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАРПЛАТА

14 липня 2015, 09:04
106
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Президент повернув до Верховної Ради із зауваженнями Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу про справедливе оподаткування доходів фізичних осіб в інтервалі від 10 до 17 розмірів мінімальної заробітної плати» (законопроект № 2576 було прийнято 19 травня).

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У своїх пропозиціях Президент підтримав збільшення граничного розміру зарплати, починаючи з якого застосовується ставка ПДФО 20%, - з 10 до 17 мінімальних зарплат, тобто до граничного рівня доходу, починаючи з якого не нараховується і неOksana Balanda утримується ЄСВ. При цьому Порошенко запропонував низку правок до пов'язаних норм Податкового кодексу. Зокрема, він зазначив, що одночасно треба збільшити річну суму доходу оподаткування, з перевищення якої за підсумками річного перерахунку застосовується ставка 20%, з 120 до 204 мінімальних зарплат. Водночас пропонується виключити норми про зменшення з 0,6 до 0,4 понижуючого коефіцієнта до ставок ЄСВ, який пропонувалось застосовувати в 2016 році без будь-яких умов. Президент вважає, що це спричинить великі втрати Пенсійного фонду.

ПРОТЕ:

Щоб подолати вето, депутатам необхідно зібрати мінімум 300 голосів або проголосувати за Закон з урахуванням пропозицій Президента.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини