Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОРСЬКІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ

11 червня 2015, 09:02
214
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінінфраструктури повідомляє про спрощення процедури оформлення товарів, що надходять у морських контейнерах в режимі імпорту та транзиту.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

З метою скорочення фінансових витрат суб'єктів ЗЕД при переміщенні товарів у контейнерах через морські порти керівникам митних постів дано доручення щодо використання результатів зважувань контейнерів, проведених на вагових комплексах, які надають послуги зважування безкоштовно.

Для отримання результатів зважування перед вантаженням контейнера водій проїжджає через автоматизований ваговий комплекс, прикладає пропуск до зчитувача. Інформація про результати зважування порожнього транспортного засобу вноситься до Інформаційної системи портового співтовариства.

Після вантаження контейнера проводиться аналогічна процедура, завдяки чому в Інформаційну систему портового співтовариства вноситься інформація про вагу контейнера. Результати зважування стають доступними митниці та експедитору. Похибка вагового комплексу не перевищує 2%.

Щодо транзитних переміщень вантажів, проведення огляду товарів здійснюватиметься виключно за наявності достатніх підстав, визначених законодавством з питань державної митної справи.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що з 1 липня 2016 року запроваджується обов'язкове зважування завантажених контейнерів. Відповідні поправки до Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі (SOLAS) було схвалено Комітетом з безпеки на морі Міжнародної морської організації (IМО) ще у 2014 році. Таким чином, можна було б використовувати в митних цілях саме ці відомості.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини