Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗМІНИ ДЛЯ БАНКІВ

27 травня 2015, 09:04
138
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

23 травня 2015 року набрала чинності постанова Нацбанку від 21.05.2015 № 328, що затверджує Положення про порядок подання відомостей про структуру власності банку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом встановлено нові вимоги до розкриття структури власності банків, що допускають її розкриття фактично до кожної фізособи. Так, структура власності банків вважатиметься прозорою, якщо вона дозволяє визначити:

- усіх власників істотної участі банку;

- усіх ключових учасників банку та всіх ключових учасників усіх юросіб у ланцюжку володіння корпоративними правами банку;

- характер взаємозв'язків між цими особами.

Банкам надано 2 тижні (з дня набрання чинності постановою) для подання Нацбанку своїх оновлених структур власності.

Крім того, 23 травня 2015 року набрала чинності постанова Нацбанку від 21.05.2015 № 332 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України». Змінами передбачено, що банк з непрозорою структурою власності не зможе отримати генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій, кредит рефінансування; взяти участь у тендері щодо підтримки ліквідності й навіть може бути визнаний проблемним.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що окремо врегульовано трастові правовідносини володіння акціями банку. Нацбанк визнаватиме структуру власності банку непрозорою, якщо акції банку прямо або побічно належать так званому дискреційному трасту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини