Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРОЗОРІСТЬ ВЛАДИ

20 квітня 2015, 09:03
130
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У зв'язку з прийняттям Верховною Радою законів щодо доступу до публічної інформації у формі відкритих даних (законопроекти № 2171, № 2172) у Кабінеті Міністрів буде створено виконавчу групу за відкритими даними.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Група зважатиме на думку громадянського суспільства щодо визначення даних, які необхідно публікувати, а також координуватиме процес опублікування розпорядниками даних. Передбачається, що поєднання зусиль держорганів та громадськості значно спростить і здешевить проект відкриття даних.

Основним завданням групи буде створення структурованого процесу відкриття та публікації всіх типів відкритих даних, у тому числі бюджетних, на єдиному національному порталі відкритих даних data.gov.ua. Заплановано прийняття стандартів опублікування, порядку опублікування та визначення переліку конкретних даних.

Групу очолить Денис Гурський - новий радник Прем'єр-міністра з питань відкритих даних. Він очолює громадську організацію SocialBoost (розробник порталу data.gov.ua). До обов'язків Д. Гурського також увійде координація розробників IT-сервісів на основі відкритих даних та організація процесу навчання держслужбовців для роботи з цими сервісами.

ПРОТЕ:

На сьогодні закони ще не підписано Президентом, тому можна прогнозувати, що процес їх імплементації затягнеться.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини