Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДЕРЖАВНА СЛУЖБА

2 квітня 2015, 09:00
225
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону № 2490 «Про державну службу», поданий урядом.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документ розроблено для встановлення нових правових та організаційних засад державної служби як професійної, політично неупередженої діяльності на благо держави і суспільства, а також для забезпечення реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби.

Законопроект передбачає створення правових передумов для підвищення престижності державної служби, врегулювання статусу державного службовця, рівного доступу до державної служби, а також заровадження прозорого механізму прийняття на державну службу, створення Комісії з питань вищого корпусу державної служби, введення в дію ефективного механізму попередження корупції та підвищення рівня соціально-матеріального захисту державних службовців.

Прийняття документа, на думку його розробників, сприятиме комплексному реформуванню державного управління та створенню в Україні професійної, політично неупередженої, ефективної та заснованої на заслугах державної служби.

ПРОТЕ:

Попередня спроба реформувати держслужбу, зроблена в 2011 році, мабуть, взагалі не влаштовує теперішній уряд. Інакше б варто було відкоригувати Закон № 4050-VI, що досі не набрав чинності, для якого вже розроблено всю необхідну підзаконну нормативну базу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини