Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТРАЦІЯ ЛІКІВ

19 березня 2015, 09:01
174
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

МОЗ ініціює спрощення реєстрації лікарських засобів. Про це під час брифінгу в Кабміні повідомив Міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За його словами, цього тижня уряд повинен затвердити зміни до своєї постанови від 26.05.2005 № 376, спрямовані на спрощення процедури реєстрації ліків, призначених для лікування туберкульозу, ВІЛ/СНІДу, вірусних гепатитів, онкологічних та рідкісних захворювань, зареєстрованих у США, Швейцарії, Японії, Австралії, Канаді та країнах ЄС.

Також планується скасувати перереєстрацію ліків кожні 5 років, як це відбувається сьогодні. Таким чином, порядок держреєстрації ліків в Україні буде узгоджено з вимогами ЄС.

Для того щоб нововведення запрацювали на практиці, розроблено зміни до наказу МОЗ від 26.08.2005 № 426, яким затверджено Порядок проведення експертизи реєстраційних матеріалів на лікарські засоби, що подаються на державну реєстрацію (перереєстрацію), а також експертизи матеріалів про внесення змін до реєстраційних матеріалів протягом дії реєстраційного посвідчення.

Запропоновані зміни прискорять процес реєстрації ліків, усунуть регуляторні перешкоди, прискорять надходження сучасних ліків на український ринок і розширять доступ громадян до якісних препаратів.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що відповідні зміни на рівні законів вже внесено, ось тільки виконавча влада відстає.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини