Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Молдова торгуватиме паспортами

8 серпня 2018, 16:25
186
0
Реклама

У серпні Республіка Молдова має намір запустити програму, що дозволяє отримати громадянство іноземцям, які зробили безповоротний внесок в економіку країни у сумі 135 тис. євро з особи. Держтендер на розробку, реалізацію та просування програми «Громадянство через інвестиції» у липні 2018 року виграла компанія Henley & Partners, що спеціалізується на наданні послуг, пов'язаних з отриманням громадянства і дозволу на проживання в країнах світу.

Примітно, що передбачені «гуртові» знижки. Так, у разі звернення за отриманням громадянства сім'ї мінімальна сума інвестицій складатиме 150 тис. євро для сімейної пари, 180 - для сім'ї з 4-х, 190 - 5-ти і більше осіб.

Крім цього, передбачено держмито (5 тис. євро - для заявника, 2,5 тис. - для подружжя, 1 тис. - для дитини, 5 тис. - для дітей старше 16 років і батьків). Також за гроші буде проведена перевірка на благонадійність (6 тис. євро - для заявника, 5 тис.- для подружжя, дітей старше 16 років і батьків). Час розгляду заяви складе не більше 90 днів.

Не дивлячись на те, що перевірку планується проводити, використовуючи можливості Інтерполу, служби розвідки і безпеки, МВС, Національного центру боротьби з корупцією в цілях недопущення легалізації сумнівних доходів, ця програма, поряд з нещодавнім молдавським законом про легалізацію доходів, підпала під критику міжнародних організацій. Також вона йде врозріз із політикою ЄС щодо обмеження «золотих віз», про що ми писали раніше.

Нагадаємо, що практіка «золотих паспортів» виникла в маленькій острівній карибській державі Сент-Кіттс і Невіс у 1984 році. На сьогоднішній день, до її паспорту за внесок від 150 тис. дол. у певні фонди або купівлю нерухомості за 400 тис. дол., додається можливість безвізового в'їзду до понад 125 країн. Адміністративні збори - від 35 тис. дол.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини