Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ОРЕНДА І КОНЦЕСІЯ ОБ'ЄКТІВ ПЕК

19 грудня 2014, 09:04
238
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Міненерговугілля визначило Порядок повідомної реєстрації укладених договорів концесії об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності, та Порядок взяття на облік укладених договорів оренди об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, деталізовано процедури, передбачені ст. 11 Закону «Про особливості оренди чи концесії об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності».

Орендарям (концесіонерам) треба буде подавати до Міненерговугілля такі документи:

1) заяву про взяття на облік договору оренди або реєстрації договору концесії (у довільній формі);

2) оригінал (ксерокопію, нотаріально завірену копію) договору оренди або копію договору концесії, завірену посадовою особою концесіонера;

3) інформацію про концесіонера (орендаря), що міститься в ЄДР.

Усі документи викладаються державною мовою.

Реєстрація (взяття на облік) здійснюється протягом 5 робочих днів з моменту отримання документів. За підсумками реєстрації концесіонеру видається особливий документ - напис про реєстрацію договору, який підписується особисто Міністром. У свою чергу, орендареві надсилається повідомлення про взяття договору на облік.

ПРОТЕ:

Варто зазначити, що документи не визначають ані строків розгляду напису про реєстрацію договору концесії Міністром, ані форми повідомлення про взяття договору оренди на облік. Крім того, в Порядку взяття на облік укладених договорів оренди об'єктів паливно-енергетичного комплексу, що перебувають у державній власності, допущено прикру помилку - він вимагає подавати інформацію про концесіонера.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини