Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ІНВЕСТИЦІЇ В МЕДИЦИНУ

9 грудня 2014, 09:00
413
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

В основі нової стратегії реформування української медицини - лібералізація ринку медпослуг, зменшення зарегульованості галузі, запровадження ефективного механізму перерозподілу держкоштів (направлення на оплату послуг для пацієнта, а не на утримання будівель). Планується вивчити можливості оптимізації мережі лікарень, запровадити зміни щодо закупівель та доступності ліків.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Експерти пропонують автономізацію медичних установ, що дозволить зняти з держави тягар з оплати комунальних послуг і допоможе залучити інвестиції в цю галузь. Крім того, це дозволить у природний спосіб привести кількість лікарень у відповідність із реальними потребами людей у допомозі. Вивільнені бюджетні кошти пропонується використовувати для розширення доступу населення з сільських регіонів в сучасні районні лікарні, зокрема, через будівництво доріг і транспорт.
Розробники проекту запевняють, що оптимізація лікарень не повинна відбуватися адміністративним методом - вона стане логічним наслідком запровадження автономності медичних установ. Лікарні зможуть самостійно вирішувати, які відділення у них більше завантажені і потребують додаткового фінансування, а які взагалі можна закрити. Це стосується і оплати праці - кваліфікованіші та затребуваніші лікарі зможуть отримувати вищу зарплату.

Зараз проект реформи знаходиться на стадії громадського обговорення (до кінця січня 2015 року), до якого можуть приєднатися не лише експерти галузі і лікарі, але й усі охочі.

ПРОТЕ:

Такі заходи можуть спричинити зменшення державних і комунальних установ охорони здоров'я. Отже, з'явиться більше можливостей для приватної медицини.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини