Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

УКРАЇНСЬКІ СТАНДАРТИ ПО-ЄВРОПЕЙСЬКИ

8 грудня 2014, 09:02
147
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Більшість технічних регламентів, передбачених Угодою про асоціацію України з Євросоюзом, вже прийнято. Про це заявляє заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України Валерій Пятницький.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У Міністерстві розраховують, що Україні вдасться до кінця 2015 року гармонізувати всі свої стандарти зі стандартами Європейського Союзу.

«Буквально днями, оскільки я виконував обов'язки Міністра, то я скористався цією можливістю і підписав низку наказів, які запроваджують нові стандарти, гармонізовані з європейськими. Таким чином, ми діятимемо і далі, і я думаю, що за наступний рік ми закриємо фактично весь розрив, який існує між гармонізованими та негармонізованими стандартами в цій сфері», - сказав Пятницький на експертному форумі «Використання інструментів Світової організації торгівлі для захисту національних експортерів на міжнародних ринках».

Декількома днями раніше Єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення Йоганнес Ган заявив, що Європейський Союз не планує проведення нових переговорів щодо положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. За його словами, це пов'язано із заявою Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про незацікавленість української сторони в чергових переговорах з цього питання.

ПРОТЕ:

Таке оперативне запровадження нових стандартів може спричинити для бізнесу необхідність серйозних витрат.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини