Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЕЛЕКТРОННИЙ ДОКУМЕНТООБІГ

1 грудня 2014, 09:04
203
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мін'юст затвердив Порядок роботи з електронними документами в діловодстві та їх підготовки до передавання на архівне зберігання, який поширюється не лише на державні та комунальні установи, але й на підприємства незалежно від форми власності. Почав діяти цей документ з 28 листопада.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Таким чином, встановлено, зокрема, вимоги до формату файлів, що використовуються при організації електронного документообігу, до порядку розміщення в них реквізитів, а також до використання електронного цифрового підпису. Крім того, в ньому сформульовано вимоги до підготовки та створення електронних документів, їх конвертації з інших форматів.

Цим же Порядком формулюються також правила організації електронного документообігу, зокрема особливості реєстрації вхідних документів, технічної перевірки цілісності вхідних документів, пересилання вихідних документів, а також руху документів усередині підприємства до конкретних виконавців та здійснення процедур контролю виконання документів.

Застосовувати їх доведеться всім, хто хоче надалі використовувати свої електронні документи для будь-якої взаємодії з державними органами (у тому числі судами) й органами місцевого самоврядування.

ПРОТЕ:

Наказом не передбачено жодний перехідний період для адаптації вже існуючих систем документообігу до нових вимог.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини