Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЗАХИСТ ІНФОРМАЦІЇ

26 листопада 2014, 09:00
157
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Адміністрація Держспецзв'язку наказом № 532 затвердила Порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов госпдіяльності з надання послуг у сфері технічного захисту інформації.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У документі встановлено, що контроль за дотриманням Ліцензійних умов здійснює Адміністрація Держспецзв'язку. Контроль передбачає проведення планових і позапланових перевірок за місцезнаходженням ліцензіата або його відокремлених підрозділів. Для проведення перевірки орган ліцензування видає наказ, на підставі якого оформляється посвідчення, без якого проведення перевірки не допускається.

Планові перевірки проводяться за умови письмового повідомлення не пізніше ніж за 10 днів до дня перевірки. Строк планової перевірки не може перевищувати 15 робочих днів, а для суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів. У разі позапланової перевірки - 10 робочих днів, а для суб'єкта малого підприємництва - 2 робочі дні. Продовження строків перевірок не допускається.

Під час перевірки посадові особи органу ліцензування: вимагають усунення порушень законодавства, припинення дій, що перешкоджають проведенню контролю; знайомляться з необхідною документацією та матеріалами; отримують копії документів для перевірки; надають обов'язкові для виконання приписи. За результатами перевірки складається Акт у 2-х екземплярах.

У разі виявлення порушень Ліцензійних умов протягом 5 робочих днів з дати складання Акта приймається рішення про видачу припису про усунення порушень або анулювання ліцензії.

ПРОТЕ:

Анулювання ліцензії може бути оскаржено в експертно-апеляційній раді при спеціально уповноваженому органу з питань ліцензування, а також в судовому порядку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини