Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РЕЄСТР НЕРУХОМОСТІ

25 листопада 2014, 09:06
299
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Набрав чинності Закон № 1701-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів», серед положень якого передбачено вільний доступ до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Для фізичних та юридичних осіб інформація може надаватися виключно за об'єктом нерухомості в електронній або паперовій формі. У електронній формі інформація може бути надана через сайт Укрдержреєстру. У свою чергу, для отримання відомостей на паперовому носії треба подати особисто або надіслати поштою органам реєстрації прав і нотаріусам відповідну заяву. Порядок надання інформації буде визначено Кабміном. При цьому за заявою власника або іншого правовласника орган державної реєстрації надає йому інформацію у вигляді виписки про осіб, що отримали відомості про зареєстровані права та їх обтяження, що належать йому.

ПРОТЕ:

Питання відкриття даних Реєстру обговорювалося дуже давно, і зараз він сприймається неоднозначно. Прибічники відкритого Реєстру говорять про боротьбу з корупцією та про користь для ринку нерухомості. Водночас противники відкриття інформації побоюються можливих зловживань доступом до нього. Проте у світі існує успішний досвід функціонування відкритих реєстрів. Тому як це нововведення приживеться в Україні - покаже час.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини