Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФАЛЬШИВІ ГРОШІ

20 листопада 2014, 09:05
185
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Національний банк України прокоментував інформацію, яка з'явилася в ЗМІ, про те, що проросійські терористи на Донбасі планують організувати друк підробних банкнотів гривні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

У Нацбанку запевняють, що гривня має високий рівень захисту від підробок, оскільки НБУ володіє всіма сучасними технологіями виготовлення грошових знаків. Наявні на банкнотах гривні елементи захисту дозволяють гарантовано виявляти підробні грошові знаки як під час автоматизованої обробки готівки з використанням спеціального обладнання, так і при уважному візуальному контролі без застосування спеціальних детекторів.

У разі сумніву щодо достовірності банкнотів громадяни повинні звертатися до будь-якого банку для проведення досліджень відповідним територіальним управлінням Національного банку. За результатами таких досліджень, що здійснюються безкоштовно, клієнтам відшкодовують відповідну суму грошових знаків національної валюти, визнаних справжніми та платіжними. Підробні банкноти вилучаються без відшкодування їхньої вартості і передаються уповноваженим співробітникам Міністерства внутрішніх справ України для проведення відповідних розслідувань.

ПРОТЕ:

Згідно зі ст. 199 Кримінального кодексу злочином є не лише виготовлення, зберігання, придбання та перевезення, але й збут підробної національної валюти. Санкції передбачають позбавлення волі на строк від 3 до 12 років.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини