Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРО СИТУАЦІЮ НА ВАЛЮТНОМУ РИНКУ

20 листопада 2014, 09:00
135
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

17 листопада в Нацбанку відбулася нарада з керівниками 40 найбільших банків, на якій, зокрема, обговорювали ефективність запроваджених валютних аукціонів, курсові очікування банків та захист кредиторів.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, представники банків і регулятор дійшли згоди щодо продовження практики проведення зазначених аукціонів. Учасники зустрічі погодилися, що динаміка наявного індикативного курсу свідчить про його наближення до рівноважного рівня.

Основним джерелом тиску на валютний ринок залишається незадоволений попит на валюту. Проте останнім часом спостерігається слабке зростання валютних експортних надходжень і зниження панічних настроїв у населення, що позитивно позначається як на ресурсній базі банків, так і готівковому сегменті валютного ринку.

Голова Нацбанку Валерія Гонтарева запевнила присутніх, що, незважаючи на складний стан економіки, країна потребує механізму вільного курсоутворення.

Також на нараді зазначалося, що проблеми незадовільного захисту прав банків як кредиторів та очищення їх балансів від поганих активів вимагають швидкого вирішення. В. Гонтарева повідомила, що питання підвищення якості оцінки банківських активів стане головним під час зустрічі з представниками провідних аудиторських компаній, запланованої на найближчий час.

Нарада з банками закінчилася досягненням згоди щодо продовження пошуку курсової рівноваги.

ПРОТЕ:

У разі посилення розбалансування валютного ринку регулятором розглядається можливість посилення адміністративних заходів щодо валютних розрахунків за експортно-імпортними операціями.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини