Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС ПРО ПЕРЕМІЩЕННЯ ВАЛЮТИ

18 листопада 2014, 09:05
193
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

ДФС роз'яснила правила переміщення готівкової валюти через адміністративний кордон ВЕЗ «Крим» під час режиму тимчасової окупації.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Так, забороняється переміщення готівкових російських рублів, за винятком їх переміщення фізособами в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тис. грн., за умови усного декларування.

Переміщення інших валют здійснюється за загальними правилами: в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 тис. євро, без письмового декларування.

При цьому:

фізособа, яка проживає на території України, може переміщати готівкові кошти в сумі, що перевищує 10 тис. євро, за умови письмового декларування в повному обсязі, та за наявності документів, що підтверджують зняття коштів, що перевищують 10 тис. євро, з рахунків у банках (фінансових установах);

а фізособа, що проживає на території ВЕЗ «Крим», може переміщати:

при ввезенні на територію України - кошти в сумі, що перевищує 10 тис. євро, за умови письмового декларування;

при вивезенні з території України - кошти в сумі, що перевищує 10 тис. євро, якщо сума, що вивозиться, не перевищує суму, письмово задекларовану при ввезенні в Україну, за умови письмового декларування.

ПРОТЕ:

Відповідно до норм Митного кодексу не можуть бути пропущені через митний кордон України валютні цінності, переміщення яких заборонено законом, на пропуск яких потрібні дозволи інших органів, при їх відсутності, а також ті, які переміщаються з порушенням вимог законодавства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини