Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПРО СИТУАЦІЮ У БАНКІВСЬКОМУ СЕКТОРІ

11 листопада 2014, 09:03
175
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Поліпшення ситуації у вітчизняному банківському секторі можливе за умови втілення невідкладних заходів щодо подолання корупції та проведення реформування судової системи. Про це повідомив перший заступник Голови Нацбанку Олександр Писарук під час круглого столу, що відбувся в Американській торговій палаті в Україні.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Він зазначив, що фінансова система не відокремлена від загальнодержавних економічних процесів. «Якщо країна не вдосконалюватиметься, то банківський сектор теж краще працювати не буде. За відсутності позитивних змін та реальних реформ в країні банківська система не зможе продемонструвати будь-яких конструктивних і позитивних зрушень», - сказав О. Писарук.

Першочерговими кроками на шляху до очищення банківської системи, на його думку, повинні стати рекапіталізація банків та виведення з ринку неплатоспроможних установ.

Чиновник пояснив, що дії регулятора, який зараз змушений іноді вживати складних, несподіваних заходів, спрямовані на забезпечення стабільності у банківському середовищі та гармонізацію економіки в цілому: «Пріоритетом для Національного банку є подолання викликів, які виникають через нестабільну ситуацію в країні. Як центральний банк ми змушені запроваджувати тимчасові адміністративні обмеження, які, звичайно, впливають на бізнес. Нам це теж не завжди подобається, але ми чітко розуміємо, що їх слід застосовувати зараз, щоб стабілізувати валютний ринок і побудувати ефективну банківську систему в перспективі». Також він додав, що всі обмежувальні заходи центрального банку будуть зняті, як тільки відбудуться зміни на краще: «Моя порада компаніям, бізнесу почекати, поки остаточно налагодиться ситуація в країні, а не наполягати на своїх правах за будь-яких умов».

ПРОТЕ:

Хотілося б, щоб НБУ все ж прислухався до бізнесу при розробці антикризових заходів. Адже деякі дії, які робив НБУ для утримання курсу гривні, ставили під загрозу цілі галузі.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини