Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СПРОЩЕНО КУПІВЛЮ ПРОБЛЕМНИХ БАНКІВ

5 листопада 2014, 09:01
176
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет розпорядженням від 23 вересня 2014 року № 472-р вніс зміни до Положення про порядок подання заяв до органів Антимонопольного комітету України про надання дозволу на узгоджені дії суб'єктів господарювання.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Змінами запроваджено спрощений порядок отримання дозволів у разі придбання інвестором неплатоспроможного або перехідного банку.

У разі узгоджених дій з продажу неплатоспроможного або перехідного банку інвестору замість визначених Положенням документів до АМКУ можуть подаватися ті, що підтверджують факт продажу банку. Крім того, у разі узгоджених дій з продажу неплатоспроможного банку інвестору відомості про його засновників (про основні види діяльності, їх частки на ринку) можуть не подаватися. У разі узгоджених дій з продажу неплатоспроможного або перехідного банку відомості подаються тільки щодо тих ринків, на яких протягом останніх двох років діяв банк.

У разі узгоджених дій з продажу неплатоспроможного або перехідного банку інвестору також можна не подавати список дієздатних родичів фізосіб, що входять до складу суб'єктів господарювання - учасників узгоджених дій.

Заява про надання дозволу на узгоджені дії з продажу неплатоспроможного або перехідного банку інвестору має бути розглянута протягом місяця.

ПРОТЕ:

Змінами чітко встановлено, що отримання дозволу на узгоджені дії суб'єктів господарювання не звільняє від необхідності отримання дозволу на концентрацію, якщо це передбачено законодавством. Раніше це питання законодавством так чітко не регулювалося, що давало можливість для різних трактувань.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини