Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АДМІНІСТРУВАННЯ ФСП

29 жовтня 2014, 09:03
228
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Державна фіскальна служба розробила проект закону, що передбачає внесення змін до Податкового кодексу щодо удосконалення адміністрування фіксованого сільськогосподарського податку.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Розробники документа нагадують, що фіксований сільськогосподарський податок визначається залежно від площі сільськогосподарських угідь та їх грошової оцінки.

Проведеним аналізом співставлення розмірів об'єкта оподаткування ФСП з даними сум доходу, отриманого від реалізації сільськогосподарської продукції власного виробництва, встановлено, що деякі платники при значних сумах доходу мають невеликі площі сільськогосподарських угідь. При цьому ФСП сплачується в незначних розмірах. Основним видом діяльності таких підприємств є тваринництво (птахівництво).

Таким чином, зазначені підприємства мають мізерне податкове навантаження при значних обсягах доходів, отриманих від реалізації продукції тваринництва, що створює для них найвигідніші умови для здійснення госпдіяльності порівняно з сільгоспвиробниками, основним видом діяльності яких є рослинництво.

З метою забезпечення рівних умов для здійснення діяльності вищезазаначеним суб'єктам господарювання законопроектом пропонується розмежувати порядок оподаткування ФСП (встановити окремо об'єкт і базу оподаткування) для підприємств, що займаються рослинництвом, птахівництвом та тваринництвом, і встановити для підприємств, які займаються птахівництвом і тваринництвом, окрему ставку оподаткування ФСП - у відсотках від суми валового доходу.

ПРОТЕ:

Така ініціатива означає суттєве зростання навантаження на птахівників та тваринників. Тому можна очікувати досить палких суперечок з приводу цього нововведення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини