Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАЦІОНАЛІЗАЦІЯ АПТЕК

22 жовтня 2014, 09:05
211
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Боротися з недобросовісними власниками аптек пропонує нардеп-ударівець Сергій Каплін, який подав до парламенту законопроект № 5180 про націоналізацію аптечних установ.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Згідно з проектом націоналізації можуть підлягати аптечні установи, що перебувають у власності юридичних осіб, незалежно від їх організаційно-правової форми, а також аптечні установи, що належать фізособам-підприємцям.


Націоналізація аптечної установи відбувається у виняткових випадках, за наявності сукупно таких підстав:

- грубе порушення законодавства про захист економічної конкуренції;

- грубе порушення порядку ціноутворення на лікарські засоби;

- виявлення фактів продажу фальсифікованих лікарських засобів.


Рішення про націоналізацію приймається Кабміном за обґрунтованим поданням МОЗ. Однак власник має право подати план заходів щодо виправлення негативних обставин, за результатами аналізу якого Кабмін може відкласти на строк до 30 днів прийняття рішення про націоналізацію.

Націоналізація відбувається шляхом викупу або примусового відчуження на підставі рішення суду. Проектом передбачається за націоналізацію аптеки повне відшкодування її вартості. Націоналізована аптека передається в оренду власнику інших аптечних установ на підставі конкурсу.

Як запевняє депутат, прийняття відповідного закону дозволить підвищити якість та доступність забезпечення населення лікарськими засобами.

ПРОТЕ:

Такий механізм фактично може виявитися засобом тиску на аптечний бізнес.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини