Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФІКТИВНІСТЬ ЕМІТЕНТІВ ЦП

21 жовтня 2014, 09:05
163
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

НКЦПФР на своєму засіданні, що відбулося 14 жовтня, затвердила Положення про встановлення ознак фіктивності емітентів цінних паперів та включення таких емітентів до переліку (списку) емітентів, що мають ознаки фіктивності.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом встановлено чіткий перелік критеріїв визначення ознак фіктивності емітента та його цінних паперів, що є, у свою чергу, підставою для включення до переліку учасників ринку, які мають такі ознаки. Перелік є відкритою та доступною базою для всіх охочих, до якої вноситимуться емітенти, що не дотримуються або навмисно порушують норми чинного законодавства у своїй діяльності.

Формування, ведення та внесення змін до переліку здійснюватиме НКЦПФР в електронному вигляді.

До ознак фіктивності відносяться: факт відсутності емітента за місцем знаходження; неподання емітентом до НКЦПФР регулярної інформації; нескликання акціонерним товариством загальних зборів акціонерів протягом 2-х років поспіль тощо.

Емітента може бути виключено із відповідного списку у разі, якщо він подасть регулятору документи, які підтверджують усунення підстав для визнання його таким, що має ознаки фіктивності. Внесення емітента до переліку та виключення з нього здійснюються на підставі спільного рішення ДФС та НКЦПФР.

ПРОТЕ:

Таким чином, емітентам і передусім акціонерним товариствам треба уважніше ставитися до своїх обов'язків і, зокрема, своєчасно сповіщати НКЦПФР про зміну місцезнаходження.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини