Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

САНКЦІЇ У СФЕРІ ЗЕД

14 жовтня 2014, 09:05
253
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Мінекономрозвитку розробило проект Закону «Про внесення змін до статті 37 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» щодо створення сприятливих умов для ведення суб'єктами господарювання зовнішньоекономічної діяльності».

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Документом пропонується вдосконалити процедуру застосування спеціальних санкцій до суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.

Так, у разі прийняття проекту, спеціальні санкції за порушення Закону «Про зовнішньоекономічну діяльність» і пов'язаних з ним законів застосовуватимуться центральним органом виконавчої влади з питань економічної політики виключно за рішенням суду.

Розгляд судом питання про застосування спеціальної санкції здійснюватиметься за позовом органів фіскальної служби та контрольно-ревізійної служби, правоохоронних органів і Нацбанку.

Якщо суб'єкти зовнішньоекономічної діяльності або іноземні суб'єкти господарської діяльності, до яких застосовано санкції за рішенням суду, усунуть допущені порушення законодавства і виконають рішення суду, то центральний орган виконавчої влади з питань економічної політики скасує раніше застосовані спецсанкції.

Законопроект покликаний зменшити регуляторне навантаження у сфері зовнішньоекономічної діяльності та підвищити привабливість України для іноземних суб'єктів господарювання й інвесторів.

ПРОТЕ:

Скасування спецсанкцій, як і раніше, вимагає подання від органів, що ініціювали їх запровадження.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини